OPERA Nr. 1, 2021

Innehåll

Numret innehåller, förutom recensioner av böcker, cd- och dvd-inspelningar, en historik av Göran Gademan rörande Verdis döttrar och en intervju med Kungliga Operans nye konstnärlige chef Michael Cavanagh.

Ledare

Nya operachefer har utsetts - den kanadensiske operaregissören Michael Cavanagh blir konstnärlig chef på Kungliga Operan till sommaren, och Norrlandsoperan har rekryterat regissören Dan Turdén som ny operachef.

Nytt på dvd

SMAKPROV

Erik Graune tycker att den som vill njuta av en pärla ur den franska 1800-talsoperan och få se en föreställning som håller humöret uppe bör stifta bekantskap med denne skönsjungande postiljon i Michael Spyres gestalt.

Ledare

Notiser

Fokus

Vad händer i de nordiska operahusen 2021? Ingvar von Malmborg har intervjuat nio nordiska chefer om situationen i pandemins spår.

Historik

Göran Gademan belyser i sin artikel om Verdis döttrar de allmänt kända far-dotterrelationerna i den italienske maestrons operor. Tittar man närmare på saken, så finns det fler biografiska trådar att ta tag i som skulle kunna vara en orsak till alla dessa glödande far-dotterporträtt.

Intervju

OPERAs Louise Fauvelle har intervjuat Kungliga Operans nye konstnärlige chef, kanadensaren Michael Cavanagh. Han ser fram mot att få arbeta med personalen och inte minst att få samarbeta med chefsdirigenten Alan Gilbert. Ett samarbete som Cavanagh tror ska resultera i goda idéer och bra energi.

Boknytt

Axel Englund: Deviant Opera – Sex, Power and Perversion on Stage.

In Memoriam

Ulf Törnqvist, Hugh Beresford och Elijah Moshinsky.

Nytt på CD

Vivaldi: Agrippo, Saint-Saëns: Le Timbre d ́argent, Wagner: Mästersångarna i Nürnberg och 4 x Laila Andersson-Palme.

Nytt på DVD

Adam: Postiljonen från Lonjumeau, Messager: Fortunio, Wagner: Lohengrin, Wagner: Den flygande holländaren, Donizetti: L ́Ange de Nisida och Grétry: Richard Lejonhjärta.

Kalender

Die schweigsame Frau

 
PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PRENUMERERA!

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Prenumeranter kan lästa alla artiklar – låsta som olåsta. Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen, och om du vill starta en prenumeration klickar du knappen prenumerera.

Registrera dig här om du är prenumerant men inte har skapat ett konto än.

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Andra nummer av OPERA

OPERA Nr. 1, 2024

OPERA Nr. 5, 2023

OPERA Nr. 4, 2023

OPERA Nr. 3, 2023

OPERA Nr. 2, 2023

OPERA Nr. 1, 2023

OPERA Nr 5, 2022

OPERA Nr. 4, 2022

OPERA Nr. 3, 2022

OPERA Nr. 2, 2022

OPERA Nr. 1, 2022

OPERA Nr. 5, 2021

OPERA Nr. 4, 2021

OPERA Nr. 3, 2021

OPERA Nr. 2, 2021

OPERA Nr. 5, 2020