OPERA Nr. 5, 2021

Innehåll

OPERA presenterar vårsäsongen 2022 på Kungliga Operan, Folkoperan och Göteborgsoperan. Inför urpremiären på operan Löftet på Kungliga Operan intervjuar vi skaparduon tonsättaren Mats Larsson Gothe och librettisten Susanne Marko.

Ledare

Nu öppnade äntligen scenkonsten utan några publikbegränsningar den 29 september och det är det här tjocka julnumret ett bra exempel på. Inte minst den digra bevakningen av föreställningar från Umeå till Zürich. Nu är vi igång igen!

Recensioner

SMAKPROV

Peter Halls En midsommarnattsdröm är en lustfylld upplevelse. Det är inte bara förlöst längtan efter levande operakonst som får oss att efteråt ta med salongens upprymdhet ut i oktoberkvällen.

Ledare

Notiser

Vårsäsongen 2022

Kungliga Operan, Folkoperan och Göteborgsoperan.

Intervju

Louise Fauvelle har träffat sopranen Hanna Husáhr – en av våra främsta operastjärnor på uppgång. Samtalet kom bland annat att handla om uppväxten i Borlänge, störande genregränser och drömmen om ett hus vid havet.

Föreställningar

Folkoperan, Kungliga Operan, Confidencen, Göteborgsoperan x 2, Malmö Opera, Norrlandsoperan, Wermland Opera, Det Kongelige Teater och Opernhaus Zürich.

Aktuellt

Inför urpremiären på operan Löftet på Kungliga Operan berättar skaparduon tonsättaren Mats Larsson Gothe och librettisten Susanne Marko om känslostormar, klagoklang och kämpaglöd.

Special

Ingvar von Malmborg har gjort ett reportage om en av Europas äldsta festivaler, operafestivalen i Savonlinna. Nu planerar ledningen för en nystart sommaren 2022.

Rapport

Erik Graune rapporterar från Den Andra Operans seminarium ”Hela historien” på Confidencen. Den fria operagruppen DAO berikar det svenska musiklivet med aldrig tidigare framförda verk av kvinnliga kompositörer.

In memoriam

Bernard Haitink, Edita Gruberova, Karan Armstrong, Norman Bailey, Carlisle Floyd och Marianne Rørholm.

Boknytt

Iwa Sörenson von Gertten: Sångaren och notbilden.

Nytt på cd

Der ferne Klang, Rodelinda, Jonas Kaufmann och Sofie Asplund.

Sista ordet

Numrets krönikör är operastudenten Saga Fribyter.

Kalender

Die schweigsame Frau

 
PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PDF

Du som prenumererar kan klicka till vänster för att läsa eller ladda ned hela numret som PDF.

PRENUMERERA!

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Prenumeranter kan lästa alla artiklar – låsta som olåsta. Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen, och om du vill starta en prenumeration klickar du knappen prenumerera.

Registrera dig här om du är prenumerant men inte har skapat ett konto än.

För att läsa allt detta, bli prenumerant!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Andra nummer av OPERA

OPERA Nr. 2. 2024

OPERA Nr. 1, 2024

OPERA Nr. 5, 2023

OPERA Nr. 4, 2023

OPERA Nr. 3, 2023

OPERA Nr. 2, 2023

OPERA Nr. 1, 2023

OPERA Nr 5, 2022

OPERA Nr. 4, 2022

OPERA Nr. 3, 2022

OPERA Nr. 2, 2022

OPERA Nr. 1, 2022

OPERA Nr. 4, 2021

OPERA Nr. 3, 2021

OPERA Nr. 2, 2021

OPERA Nr. 1, 2021