Den tysk-svenska sopranen Kathrin Lorenzen vinnare i Telemanntävlingen

30 mar 2023

I Telemanntävlingen som arrangerades i Magdeburg vann Kathrin Lorenzen första pris, publiken pris och priset att få göra en cd-inspelning. Hon började sin sångutbildning vid Hochshule für Musik und Theater i Leipzig samt vid Hochschule für Musik i Saarbrücken för sopranen och sångprofessorn Ruth Ziesak. Nu går hon en masterutbildning i klassisk sång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där hennes sånglärare är Bo Rosenkull.

Lorenzen är också en flitig organist och satsar på hellre på kyrkomusik än opera, som hon inte gillar lika mycket. Hon har stor erfarenhet av körsång genom att ha sjungit i Radiokören, Mogens Dahls Kammerkor och Ensemble Villancico.

Kathrin Lorenzen har varit sopransolist i flera av J. S. Bachs passioner, men också gjort operaroller som Pamina i Trollflöjten och Donna Silvia i Erich Wolfgang Korngolds musikaliska komedi Die stumme Serenade.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This