Nyheter

Historiskt generös donation till Stockholms Konserthus

Stefan Persson, styrelseordförande för Erling Perssons-Stiftelse och konserthuschef Stefan Forsberg. Foto: Nadja Sjöström.

Konserthuset Stockholm och Kungliga Filharmonikerna har erhållit en donation om 100 miljoner kronor från Erling-Perssons stiftelse, vilket är den största donationen någonsin till Konserthuset Stockholm under dess snart hundraåriga historia.

Donationen syftar till att stötta den mångskiftande verksamhet som bedrivs i Konserthuset och möjliggöra de investeringar som Konserthusstiftelsen önskar genomföra inför jubileumssäsongen 2026/2027. Konserthusets ambition är att vara i absolut toppskick inför det stundande jubileet med en verksamhet som är angelägen för alla grupper i samhället – såväl barn som ungdomar och vuxna.

Under säsongen 2026/2027 fyller Konserthuset 100 år, samtidigt som Kungliga Filharmonikerna firar sitt 125-årsjubileum. Detta kommer att uppmärksammas stort, inte bara i Stockholm och Sverige utan även utomlands genom det stora internationella nätverk som Konserthuset är en del av.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA