Nyheter

Rossinibuffan La Gazzetta får Sverigepremiär på Läckö Slott i sommar

Läckö Slott.

La Gazetta (Tidningen) från 1816 med libretto av Giuseppe Palompa bygger på en Goldinipjäs Il matrimonio per concorso. Catarina Gnosspelius svarar för den svenska översättningen till La Gazzetta.

Året är 2024. Tv-kanalerna har gått i konkurs, internet har havererat. Nu väcks gamla seder till liv, för hur hittar vi kärlek om vi inte har Match.com, Ligga och Tinder? På Läckös borggård möter publiken ett hotell någonstans i Europa, där en brokig skara vilsna själar träffas i ett försök att navigera i detta nya landskap.

Samma team som satte upp En turk i Italien 2017 svarar också för sommarens uppsättning. Lars Bethke regisserar och Lehna Edwall svarar för designen. I den digra rollistan återfinns: Martin Hatlo, Minna Tägil, Richard Hamrin, Josefine Andersson, Lars Arvidson, Theodor Uggla, Ulrika Skarby och Nils Gustén. Läckö kammarorkester dirigeras av Kim Phipps.

La Gazzetta har premiär den 12 juli och spelas sedan tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar till och med den 3 augusti.

Sören Tranberg

Denna produktion spelas

Läckö slottsopera

 

La Gazzetta

Gioacchino Rossini
Premiär: 12 jul 2024
12 jul
13 jul
16 jul
17 jul
19 jul
20 jul
23 jul
24 jul
26 jul
27 jul
30 jul
31 jul
2 aug
3 aug
Fler Nyheter från OPERA