Nyheter

Bayreuth Baroque Opera Festival har utsetts …

Markgräfliches Opernhaus. Foto: Daniel Vogl/dpa

till vinnare av Opera Award 2023 i kategorin Best Festival. OPERA bevakade den senaste festivalen i höstas, då man gav Händels Flavio, re de’Longobardi och Monteverdis L’Orfeo (se OPERA nr 5/23 eller läs artikeln på vår hemsida här).

Årets festival äger rum mellan den 5 och 15 september. Då sätter den konstnärlige ledaren Max Emanuel Cenčić upp Nicola Antonio Porporas opera Ifigenia in Aulide. I samproduktion med Teatro Comunale di Ferrara spelas Antonio Vivaldis Orlando furioso. Båda produktioner spelas i Markgräfliches Opernhaus.

Festivalen omfattar också sex konserter. Två av dem med internationella toppensembler som Les Talens Lyriques under Christophe Roussets ledning och Il Pomo d’Oro som dirigeras av Francesco Corti. Bland sångarna kan nämnas Anna Prohaska, Sandrine Piau, Nuria Rial och countertenoren Jakub Józef Orliński.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA