Nyheter

Händels Alcina på Confidencen i sommar

Alcina. Foto: Jannica Honey.

Under Confidencen Opera & Music Festival i sommar förvandlas Ulriksdals slottsteater/Confidencen till Alcinas förtrollade ö. En ö full av förförda och försmådda älskare, förstenade vilda djur och Alcinas innersta känslor. En ö där inget är som det verkar vara.

Uppsättningen regisseras av Helena Röhr. Hon svarar också för scenografin tillsammans med Christer Nilsson. Kostymdesigner är Anna Kjellsdotter. Rörelseinstruktör är Joakim Stephenson. Festivalens konstnärlige och musikaliske ledare, violinisten Peter Spissky, svarar för den musikaliska ledningen. Helena Schuback sjunger Alcina, Kristina Hamamrström gör Ruggiero, Jessica Elevant Morgana och Linnea Andreasson Bradamante. Händeloperan får premiär den 25 juli och sedan ges uppsättningen tio gånger fram till den 11 augusti.

Sören Tranberg

Denna produktion spelas
 

Alcina

George Friedrich Händel
Premiär: 25 jul 2024
25 jul
27 jul
28 jul
30 jul
1 aug
3 aug
4 aug
6 aug
8 aug
11 aug
Fler Nyheter från OPERA