Nyheter

La bohème nästa säsong på Malmö Opera

La bohème. Foto: Kasper Christensen.

Följ med till 60-talets New York där kreativiteten och dekadensen sprudlar. Här finns det senaste inom mode, konst, teater, musik, litteratur, poesi och film. Nya konstformer växer fram, allt är möjligt och friheten är total. Så marknadsför Malmö Opera sin kommande nyuppsättning av Giacomo Puccinis La bohème.

Sex unga bohemer bor i ett kollektiv i en gammal industrilokal som de använder som studio. Det blir strömavbrott och ensamvargen Mimì, som är textilkonstnär, kommer ner från övervåningen och så inleds en från början dödsdömd kärleksaffär mellan henne och Rodolfo. Det är ingången till regissören Rodula Gaitanous och scenografen, kostym- och ljusdesignern Cordelia Chisholms koncept.

Rodolfo sjungs av den koreanske tenoren Sehoon Moon, som tidigare i Malmö har sjungit Alfredo i La traviata och Romeo i Romeo och Julia. Mimì, Yana Klein, Malmödebuterar. Hon har tidigare sjungit på Kungliga Operan och Det Kongelige i Köpenhamn. I övriga roller: Richard Hamrin (Marcello), Kseniia Proshina (Musetta), Kihwan Sim (Colline), Jonah Spungin (Schaunard), Nils Gustén (Benoît) och Bengt Krantz (Alcindoro). Patrik Ringborg och Sebastian Beckedorf delar på dirigentuppgiften.

La bohème spelas på Malmö Operas stora scen mellan den 15 mars och 1 juni 2025. Biljettförsäljningen startade redan i går.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA