Nyheter

Così fan tutte spelas nästa säsong på Malmö Opera

Säsongen 2024/25 ger Malmö Opera den danska regissören Katrine Wiedemanns originella iscensättning av Mozarts Così fan tutte. I hennes version arbetar Don Alfonso på IKEA. Efter många år i jobbet är han trött på alla ungdomar som går omkring med blågula kassar och lyckliga leenden, hand i hand med sina framtida ex. Drömmen som visas i möbelvaruhusets utställningsrum förvandlas till frustration när de kommer hem. Det är lite som kärleken. Manualen är otydlig, man hittar inte insexnyckeln och det fattas två skruvar.

Tillsammans med kollegan Despina slår Alfonso vad med två unga män, Ferrando och Guglielmo, att deras flickvänner, Dorabella and Fiordiligi, lätt skulle låta sig förföras av andra. Männen antar vadet – deras flickvänner skulle självklart aldrig vara otrogna!

Den danska regissören Katrine Wiedemann är framgångsrik inom film- och teaterregi med en mängd priser och produktioner på meritlistan. Uppsättningen har tidigare spelats på Den Norske Opera i Oslo. Dirigent är Magnus Fryklund, som senast dirigerade Figaros bröllop på Malmö Opera.

I rollerna: Matilda Sterby (Fiordiligi), Annie Fredriksson (Dorabella), David Risberg (Guglielmo), Caspar Singh (Ferrando), Elinor Fryklund (Despina) och Daniel Giulianini (Don Alfonso).

Premiär den 30 november 2024 och sedan spelas uppsättningen t.o.m. den 26 januari 2025.

Biljetterna till Così fan tutte släpps i dag, torsdag den 7 december kl. 12.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA