Nyheter

Staffan Liljas sjunger barockopera i Genève och Timișoara 

Staffan Liljas i Acis och Galatea, Genève. Foto: Francois de Maleissye.

Staffan Liljas sjunger barockopera i Genève och Timișoara

Den här veckan är Staffan Liljas i Timișoara i Rumänien för att framföra Händels Acis och Galatea, där han gör cyklopen Polyphemus roll. Timișoara är i år Europas kulturhuvudstad. Liljas blev tillfrågad om denna konsert i somras, och han lyckades få med tre andra svenska sångare i projektet – Thomas Volle, Jihan Shin och Arash Azarbad, den sistnämnde i kören. I Timișoara framförs Acis och Galatea halvsceniskt med en rumänsk barockorkester.

Förra veckan medverkade Staffan Liljas i Händeloperan i Genève i Mozarts orkestrering då med Cappella Mediterranea, l’Orchestre de Chambre de Genève under ledning av Leonardo García Alarcón. Den kvinnliga huvudrollen Galatea gjordes av den franska koloratursopranen Julie Roset, som vann sångtävlingen Operalia nyligen.

Så här skrev Classique News: ”Den svenske basen Staffan Liljas Polyphemus låter sig inte överträffas med sin välljudande röst och starka dramatiska närvaro. Han sjunger sig med god stil och känsla, men utan att någonsin vråla, i denna roll som bad Guy’”.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA