Nyheter

Christina Hörnell blir Malmö Operas nya vd och konstnärliga ledare

Christina Hörnell. Foto: Peter Holgersson

Christina Hörnell (f. 1964) har tidigare arbetat som kormästare på Kungliga Operan 1994–2013 och även i Göteborgs konserthus 2010–15, där hon ledde Göteborgs symfoniska kör. Närmast har hon verkat som Director musices vid Linköpings universitet samt varit dirigent för Linköpings Studentsångare och Östgöta Kammarkör. Ett stipendium för vidareutveckling ledde till att hon sommaren 2005 arbetade som assisterande kormästare vid Wagnerfestspelen i Bayreuth.

Christina Hörnell efterträder tillförordnad vd Bengt Hall, som varit styrelsen behjälplig i arbetet med att hitta en ny chef. Hon tillträder sitt chefskap i Malmö den 1 oktober och förordnandet löper på tre år.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA