Nyheter

Två svenskor i närkamp om Neros gunst

Kerstin Avemo som Violetta i La traviata på Göteborgsoperan, 2017. Foto: Mats Bäcker.

Det kan man få uppleva nästa säsong på Theater Basel när Kerstin Avemo (Poppea) och Anne Sofie von Otter (Ottavia) drabbar samman i Claudio Monteverdis opera Poppeas kröning. Christoph Marthaler regisserar och som alltid ihop med scenografen och kostymdesignern Anna Viebrock. Laurence Cummings dirigerar I musici de la Cetra. Cummings har tidigare dirigerat Händeloperorna Julius Caesar och Alcina på Göteborgsoperan.

Anne Sofie von Otter inledde sin karriär i Basel och var engagerad där mellan 1983 och 1985. I Basel debuterade hon som Alcina i Joseph Haydns Orlando paladino. Poppeas kröning spelas elva gånger mellan den 3 mars och 23 maj 2024.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA