Nyheter

Ingegjerd Bagøien Moe har fått årets Flagstadpris

Ingegjerd Bagøien Moe. Foto: Kari Eikli.

Den norska sopran Ingegjerd Bagøien Moe har av Flagstadselskapet tilldelats årets Flagstadstipendium. Priset är på 25 000 norska kronor och pristagaren får också en bronsbyst som föreställer Kirsten Flagstad skapad av konstnären Joseph Grimeland.

Ingegjerd Bagøien Moe debuterade internationellt i Grekland 2017 som Cio-Cio-San i Madama Butterfly. Han vann tredje pris i sångtävlingen Il Nuovo Canto Internationale i Milano i 2018. Samma år sjöng hon Elisabeth i Don Carlos vid Opera på Skäret med stor framgång. Nu är hon engagerad vid Saarländisches Staatstheater i Saarbrücken. Nästa säsong sjunger hon titelrollerna i Syster Angelica och Aida samt Giorgetta i Manteln och Sieglinde i Valkyrian.

Ingegjerd Bagøien Moe har musikaliskt påbrå hemifrån. Hennes mor är pianisten Berit Bagøien Moe. Ingegjerds far är Trond Halstein Moe, som var ledande baryton vid Den Norske Opera under drygt 20 år.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA