Nyheter

Norma återkommer på Folkoperan

Julia Sporsén som Norma på Folkoperan. Foto: Mats Bäcker och Nadja Sjöström.

Norma med Julia Sporsén i titelrollen återkommer med tre föreställningar på Folkoperan den 30 maj, 1 och 3 juni som en del av Scenkonstbiennalen. Ett fåtal biljetter släpps i dag kl.12 till allmänheten.

Vincenzo Bellinis opera Norma med två starka kvinnor i centrum är ett av operalitteraturens mest intensiva triangeldramer och utspelar sig i en veritabel krutdurk av känslor, svek, krig och besatthet. En avskalad och intensiv personregi signerad Eirik Stubø, en flygande orkester på tidstrogna instrument och nya sätt för sångarna att ta sig an bel canto-traditionen fick såväl publik som press att hylla uppsättningen när Norma hade dubbelpremiär i höstas.

Förutom Julia Sporsen medverkar Ann-Kristin Jones (Adalgisa), Daniel Svenson Pollione) och Johan Schinkler (Oroveso). Folkoperans musikchef Henrik Schaefer dirigerar.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA