Nyheter

Daniel Harding ny chefsdirigent för Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Rom

Daniel Harding. Foto: Julian Hargreaves.

Daniel Harding tillträder sin tjänst i oktober 2024. Hans kontrakt löper initialt under fyra-fem år. Han efterträder Antonio Pappano, som har varit chefsdirigent sedan 2005 och som nu blir orkesterns hedersdirigent. Bland Accademia Nazionale di Santa Cecilias många chefsdirigenter kan nämnas Igor Markevich, Giuseppe Sinopoli, Daniele Gatti och Myung Whun Chung.

Daniel Harding, som redan 1997 debuterade med orkestern, kommer att under sin första säsong att dirigera Giacomo Puccinis Tosca, för att fira att det hundra år sedan tonsättaren dog. Deutsche Grammophon har ingått ett samarbete med Harding, där Tosca-inspelningen kommer att ges ut på cd.

Under sin första säsong kommer Daniel Harding att bland annat dirigera Giuseppe Verdis Messa da Requiem och Josef Suks Asraelsymfoni.

Daniel Harding är sedan 2007 chefsdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA