Nyheter

Ivonne Fuchs debuterar som Kundry i Parsifal

Ivonne Fuchs. Foto: Dietmar Spolert.

… på Goetheanum i schweiziska Dornach. Goetheanum, som byggdes 1924–28 och namngivet efter Johann Wolfgang Goethe, är en monumental scenbyggnad i Dornach i kantonen Solothurn. Byggnaden är designad av Rudolf Steiner, som grundade antroposofin. Huset används för olika evenemang och konserter, teaterföreställningar och eurytmiövningar. Antroposofiska Sällskapet har dessutom sin internationella administration i byggnaden.

På palmsöndagen den 2 april har Richard Wagners sceninvigningsspel Parsifal premiär i regi av Jasmin Solfaghari. För idén står producenten Alexander von Glenck och för eurytmiregin svarar Stefan Hasler. Alla tre föreställningarna den 2, 7 och 9 april är redan utsålda.

Förutom den tysk-svenska mezzosopranen Ivonne Fuchs medverkar Roman Payer (Parsifal), Alejandro Marco-Burmeister (Amfortas), Andreas Hörl (Gurnemanz), Thomas Jesatko (Klingsor) och Wilhelm Schwinghammer (Titurel). Roland Fister dirigerar Philharmonie Baden-Baden.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA