Nyheter

Omer Meir Wellber ny GMD på Hamburgoperan

Omer Meir Wellber. Foto: Peter Meisel.

Den 41-årige israeliske dirigenten Omer Meir Wellber har utsetts till chefsdirigent på Hamburgoperan från och med hösten 2025. Han är sedan den 1 september 2022 musikchef vid Wiener Volksoper, en tjänst som han kommer att upprätthålla fram till augusti 2027. Nu i mars dirigerar han La traviata på Volksoper.

Wellber är en av vår tids spännande dirigenter. Han har varit assistent hos Daniel Barenboim, både vid Staatsoper Unter den Linden i Berlin och Teatro alla Scala i Milano. Till härom året var han förste gästdirigent vid Semperoper i Dresden och chefsdirigent för BBC Philharmonic i London. Omer Meir Wellber har också dirigerat Sveriges Radios Symfoniorkester.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA