Nyheter

Turandot på Malmö Opera nästa säsong

Turandot, Finlands nationalopera. Foto: Ilkka Saastamoinen.

Sofia Jupither regisserar Giacomo Puccinis Turandot på Malmö Opera, premiär den 3 februari 2024. Puccinioperan spelades senast i Malmö 2004. Den aktuella uppsättningen är en samproduktion med Finlands nationalopera i Helsingfors. Scenograf är Erlend Birkeland. För kostym- och maskdesign svarar Maria Geber, medan Ellen Ruge ansvarar för ljussättningen. Vem som ska dirigera är inte klart i nuläget.

Den franska sopranen Anne Derouard sjunger Turandot. Daniel Johansson gör prins Calàf, medan Solen Mainguené-Grünkorn och Kine Sandtrø alternerar som Liù. Trion Ping, Pang och Pong görs av Jonah Spungin, Per Lindström och Conny Thimander.

Biljettförsäljningen startar redan den 9 februari 2023.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA