Nyheter

Macbeth får dubbelpremiär på Läckö slott i sommar

Läckö Slott. Foto: Lars Mongs.

Giuseppe Verdis opera Macbeth hade premiär i Florens 1847, men den omarbetades av tonsättaren för Paris 1865. På Läckö spelas Macbeth i ett nära och intimt format, där dessa två versioner smälter samman med borggårdens makalösa akustik och med slottet som fond.

Paret Macbeth sjungs av två sångarlag. Macbeth axlas av Andreas Landin och Lars Johansson Brissman. Lady Macbeth av Sigrid Vetleseter Bøe och Lydia Kjellberg. Macduff görs av Karolina Blixt. Basen Erik Rosenius sjunger Banco och Malcolm görs av Fabian Düberg.

Läckö kammarorkester dirigeras av Simon Kim Phipps. För regin svarar Catarina Gnosspelius. Anna Kjellsdotter ansvarar för kostym och scendesign. Therésia Frisk gör mask.

Macbeth får dubbelpremiär den 14 och 15 juli. Uppsättningen spelas sedan tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar t.o.m. den 5 augusti. Biljetterna släpps den 1 december.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA