Die schweigsame Frau

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Det sägs alltid att kulturtanter tar sig fram överallt…

… och kommer in på alla evenemang. För dem tycks det inte finnas några hinder. Och så har det alltid varit för Frun fram till nu. Under hösten mitt i veckan hade hon tänkt att åka till Köpenhamn för att se Stefan Herheims nyuppsättning av Rossinis Askungen på Holmen. Det skulle passa den numera pensionerade Frun alldeles förträffligt, men se det gick inte. Och det hela berodde på att den föreställning hon hade tänkt bevista var helabonnerad för Unga på Operan. Och här gällde helt plötsligt åldersbegräns- ning, för det var bara ungdomar mellan 15 och 30 år som...
PRENUMERERA!

Logga in eller bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen. Om du vill starta en prenumeration kan du göra det nedan. Registrera dig här om du är prenumerant men inte har ett konto än.

Bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Papper

1 år

525:-

✓ 5 nummer på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

Digitalt

1 månad

39:-

✓ inget på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

… och kommer in på alla evenemang. För dem tycks det inte finnas några hinder. Och så har det alltid varit för Frun fram till nu. Under hösten mitt i veckan hade hon tänkt att åka till Köpenhamn för att se Stefan Herheims nyuppsättning av Rossinis Askungen på Holmen. Det skulle passa den numera pensionerade Frun alldeles förträffligt, men se det gick inte. Och det hela berodde på att den föreställning hon hade tänkt bevista var helabonnerad för Unga på Operan. Och här gällde helt plötsligt åldersbegräns- ning, för det var bara ungdomar mellan 15 och 30 år som fick komma in. Det hjälpte inte hur Frun än tjatade på några danska vänner – här var det tvärnit.

Frun, då fröken, erinrade sig en allhelgonahelg i München i mitten av 1980-talet. Kulturtant som hon alltid varit oavsett ålder besökte hon Ludwig II:s slott Linderhof och Neuschwanstein. Det var närmast folktomt off season, medan där sommartid kan vara oändliga köer till främst sagoslottet Neuschwanstein. Snön hade precis lagt sig på alptopparna. Och luften var både klar och krispig. Givetvis såg frun också opera i München.

Väl tillbaka i staden väntade denna lördagskväll Wagners Tann- häuser på Bayerische Staatsoper och det var tyvärr en geschlossene Vorstellung. Hur göra? Frun måste komma in! Jo, med en handskriven lapp Suche Karte och med ett vädjande ansiktsuttryck lyckades Frun smila till sig en köpbiljett. Det var en bayrare som hade en över. Sedan gjorde det inte så mycket att Günther Rennert-uppsätt- ningen var urgammal när hela Wagnereliten stod på scenen.

Fler Die schweigsame Frau från OPERA

Die schweigsame Frau

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

14 september 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Det var evigheter sedan som Frun såg något på plats i Bayreuth...
...det har ju alltid varit så svårt att få biljetter dit. Så döm om hennes förvåning när hon upptäckte att det bara var Tristan och Isolde som var utsåld i år – alla andra uppsättningar gick det ganska lätt att få biljetter till.

Läs mer

Die schweigsame Frau

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

25 juni 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Strauss Salome har varit aktuell igen på Kungliga Operan.
Frun har inte reagerat som vissa på att hela Johannes Döparens kropp kommer upp ur cisternen och inte bara huvudet. Men visst finns det mer eller mindre morbida historier kring attrappen av detta avhuggna huvud...

Läs mer

Die schweigsame Frau

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

20 april 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Äntligen kunde de svenska operautsändningarna komma i gång igen.
Äntligen var avtalen lösta så att de svenska operautsändningarna kunde komma i gång igen på lördagskvällarna i radions P2. Frun hade faktiskt börjat bli litet trött på dessa eviga utsändningar från Met och längtade efter en mer varierad kost.

Läs mer

Die schweigsame Frau

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

6 april 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Frun gladde sig som ett barn inför Kungliga Operans 250-årsgala.
Frun gladde sig som ett barn inför Kungliga Operans 250-årsgala. Tänk att det redan är femtio år sedan hon som fröken såg Werles Tintomara på tv och lyckligt öppnade Kungliga Operan 200 år-Jubelboken som julklapp!

Läs mer

Die schweigsame Frau

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

19 september 2022

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Frun har haft en underbar sommar
Frun har haft en underbar sommar. Äntligen är corona ett minne blott och hon har kunnat träffa släktingar och vänner samt förlusta sig på sommaroperor över hela landet.

Läs mer