Nyheter

Paulina Pfeiffer får Stockholms Studentsångares Sångarpris 2022

Paulina Pfeiffer. Foto: Anna Reljanovic

Paulina Pfeiffer har återkommande hyllats för sin röst och scennärvaro. Nu är det Stockholms Studentsångares tur att prisa henne. Prisutdelningen äger rum när hon är gästsolist vid årets julkonserter den 19 december i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm.

Prismotiveringen: ”Paulina Pfeiffer är en sångerska som inte räds att korsa gränser, vare sig det gäller geografi, genrer eller konstnärligt uttryck. Hon känns lika självklar i gyllene operahus som på mörka alternativscener; var hon än uppträder skapar hennes varma stämma och starka scennärvaro alltid avtryck – och gjuter liv i musiken.”

Priset har instiftats med stöd från Eva och Mats Qviberg och det delas årligen ut till en yrkesverksam, klassiskt skolad sångare. Prissumman är på 100 000 kronor. Tidigare pristagare är Nina Stemme (2020) och Loa Falkman (2021).

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA