Nyheter

Ylva Kihlberg ny chef för Malmö Operas dramaturgiat

Ylva Kihlberg.

Hon efterträder Elisabeth Linton som tillträder som operachef på Det Kongelige Teater i Köpenhamn den 1 augusti i år. Sopranen Ylva Kihlberg utbildade sig vid Operahögskolan i Stockholm 1994–98 och arbetade därefter som solist på Kungliga Operan. På Det Kongelige Teater var hon anställd 2000–2016. Hon gjorde också en stor internationell operakarriär med gästspel i USA, Skottland, Italien, Schweiz och Tyskland.

År 2017 avslutade hon sin sångkarriär och debuterade samma år som regissör. Hon har en diplomutbildning i Konst- och kulturledarskap samt har studerat musik- och konstvetenskap. Kihlberg är konstnärlig ledare för det produktionsbolag som hon har grundat.

Ylva Kihlberg har utsetts till Ridder af Dannebrogeorden av drottning Margrethe II. I sommar regisserar Kihlberg Missy Mazzolis opera Breaking the Waves, som får sin Skandinavienpremiär i Bröllopsalen på Vadstena slott.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA