Nyheter

Stipendier till sopranerna Malin Byström och Cornelia Beskow

Malin Byström. Foto: Peter Knutson.

OperaVännerna vid Kungliga Operan delar ut 2021 års stipendier till sopranerna Malin Byström och Cornelia Beskow. Hovsångerskan Malin Byström belönas med Richard Brodinstipendiet på 70 000 kronor ”för sin rika och varma röst med en expansiv höjd, ett strålande legato och en attraktiv scennärvaro”. På Göteborgsoperan har hon framträtt i Faust, Thaïs och Simon Boccanegra och på Kungliga Operan i Otello, Fedora, Rosenkavaljeren, Jenůfa och Così fan tutte. Byström är mycket efterfrågad internationellt, inte minst som Salome.

Den lyrisk-dramatiska sopranen Cornelia Beskow belönas med OV;s eget stipendium på 50 000 kronor ”för att uppmuntra hennes rolltolkningar i ett svårt fack. OV har följt hennes karriär i den lyrisk-dramatiska repertoaren och imponeras”.

Stipendierna kommer att delas ut på OperaVännernas årslunch på Operaterrassen söndagen den 16 januari 2022.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA