Nyheter

Ann Hallenberg och John Lundgren har utnämnts till hovsångare

Ann Hallenberg.

Mezzosopranen Ann Hallenberg var senast aktuell i somras med titelrollen i Händeloperan Agrippina på Drottningholms Slottsteater. Hon har en omfattande internationell karriär, främst inom tidig musik. Hon har medverkat i ett otal kompletta operainspelningar. I samband med att Ann Hallenberg gav konserten ”Dopo notte” på Drottningholmsteatern i slutet av augusti tilldelades hon Tidskriften OPERAs Operapris för sin tolkning i Händeloperan Ariodante på rokokoteatern sommaren 2019.

Barytonen John Lundgren tillhör också en av våra främsta sångexporter, men då främst inom Wagnerrepertoaren. I somras sjöng han titelrollen i Den flygande holländaren vid Bayreuthfestspelen i en nyuppsättning regisserad av Dmitri Tcherniakov.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA