Nyheter

Sopranen Helena Hedman Wagnerstipendiat

Helena Hedman.

Wagner-Sällskapet i Göteborg genomförde den 24 oktober för tionde gången i rad sin årliga tävling för att utse 2022 års Bayreuthstipendiat, vilket gick av stapeln i Norges hus i Göteborg. Fem sångare deltog. Årets vinnare blev sopranen Helena Hedman som får åka till Bayreuth. Hon är utbildad vid Operastudio 67. För närvarande studerar hon vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet. Juryns motivering: ”Med en fri och expansiv röst och bra scenisk gestaltning ser vi en Wagnersångerska i vardande.”

Årets jury bestod av hovsångerskan Helena Döse, operasångerskan Annalena Persson, musikagenten Maximilian Schattauer och ordföranden Thore Berntsson. Juryn utsåg också en andrapristagare, som blev sopranen Julia Wincent. Och hon fick även publikens pris.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA