Nyheter

Böckerna om Sandvargen blir barnopera

Johanna Fridolfsson, Åsa Lind, Malin Aghed och Emelie Sigelius (längst ner på bilden). Foto: Tilo Stengel.

Sandvargen är en nyskriven barnopera baserat på Åsa Linds boktrilogi om Sandvargen. Det är ett filosofiskt drama gestaltat under stjärnhimlen där alla får plats. Hösten 2022 blir det urpremiär på Göteborgsoperans Lilla scen med påföljande turné. Operan är komponerad av Johanna Fridolfsson, till vardags violast i Göteborgsoperans orkester, och initiativtagaren Malin Aghed, som är chef är chef för Skapa på Göteborgsoperan. Uppsättningen regisseras av Emilie Sigelius.

Böckerna om Sandvargen är flerfaldigt prisad och Augustnominerad. Våren 2021 blev den korad till 2000-talets bästa barnbok i SvD kultur. Med Sandvargen vill Göteborgsoperan erbjuda en fantasieggande, nyskriven och engagerande opera för barn. Detta i samarbete med skolor och bibliotek. Som i ett led i arbetet påbörjar Skapa på GO under 2021 ett nära samarbete med Rädda Barnen i Västra Götaland. En särskilt utvald grupp med unga föräldrar och barn i förskoleåldern kommer att vara referensgrupp under repetitionsarbetet.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA