Nyheter

Breaking Waves får Skandinavienpremiär i Vadstena sommaren 2022

Vadstena slott.

Missy Mazzolis opera Breaking Waves fick sin urpremiär på Opera Philadelphia 2016. Royce Vavrek libretto är baserat på Lars von Triers film från 1996. Premiären var ursprungligen planerad till sommaren 2021, men på grund av pandemin fick den flyttas fram ett år. För regin svarar Ylva Kihlberg, scenograf och kostymör är Bente Rolandsdotter och dirigent är David Björkman. Premiären äger rum den 22 juli 2022 i Bröllopssalen på Vadstena slott.

Nu har Vadstena-Akademien öppnat för anmälan till sin digitala provsjungning. Breaking Waves innehåller sex roller: hög sopran, lyrisk baryton, tenor, lyrisk mezzosopran och dessutom två basbarytonroller. Man söker sångare som är födda 1987 eller senare. För mer info:  apply@vadstena-akademien.org

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA