Nyheter

Kammaroperan Ecce arbor uruppförs på Sörmlands museum den 21 augusti

Ecce arbor! Foto: Mira och Tilda Berglind

Ecce arbor! – Se träden! är ett unikt samarbete mellan konstnären Anna Berglind och tonsättaren Maria Lithell Flyg och har lett fram till detta allkonstverk/kammaropera som med hjälp av suggestiva ljusinstallationer riktar ljuset mot skogen eller snarare den plats där det en gång funnits skog, nu ett hygge.

Operasångaren Alexandra Zetterström Büchel för trädens talan uppbackad av en smattrande och klangrik bleckblåskvartett. Anna Berglinds film och ljusinstallationer utgör scenografi till det musikdramatiska verket Ecce arbor! – Se träden! Kammaroperan behandlar det moderna skogsbruket och hur exploateringen av våra svenska skogar allvarligt skadar den biologiska mångfalden samt den klimatpåverkan detta medför.

Ecce arbor! – Se träden! uruppförs på Sörmlands museum den 21 augusti 2021 kl. 14.00 Medverkande gör: operasångerskan Alexandra Zetterström Büchel, Ivo Nilsson (trombon), Johannes Thorell (saxofon), Tora Thorslund (trumpet), Heléne Sikdal (valthorn). Libretto: Greta Sundberg. Föreställningen ingår i Sound of Sörmland.

Läs mer här: https://www.sormlandsmuseum.se/utstallningar/skogen-i-aminnelse/

Fler Nyheter från OPERA