Nyheter

Riccardo Chailly får förlängt kontrakt med Lucerne Festival Orchestra och La Scala

Riccardo Chailly

 

Riccardo Chailly har fått sitt kontrakt som chefsdirigent för schweiziska Lucerne Festival Orchestra förlängt med fem år. Orkestern grundades av Claudio Abbado 2003 och den leddes av honom fram till hans bortgång 2014. Festivalen är välrenommerad och under fyra festivalveckor 2019 hade man 62 000 besökare. Chailly framträdde första gången i Lucerne 2016 och han utsågs tre år senare till chefsdirigent.

Riccardo Chailly förblir också chefsdirigent på Teatro alla Scala i Milano. La Scalas styrelse har accepterat förslaget från operachefen, Dominique Meyer, att förlänga Riccardo Chaillys kontrakt till 2025. Maestron tillträdde sin tjänst 2015. Redan som 25-åring debuterade Chailly på La Scala 1978 i Verdis I masnadieri.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA