Nyheter

Operafabriken firar tioårsjubileum med Verdis Ödets makt på Ystad Teater

Operafabriken. Bild från Norma 2018. Foto: Maria Hegborn

Operafabriken är ett fristående operasällskap och en ideell förening med bas i Malmö, där Leena Malkki är konstnärlig ledare. Deras mål är att bredda operautbudet genom att lyfta fram sällan framförda verk i ett intimt och nära format med respekt för kompositörens idéer och intentioner.

Sommarens produktion av Ödets makt regisseras av Märit Bergvall, som tidigare bland annat regisserat på Läckö Slottsopera. Dirigent är Giovanni Impellizzeri, Södertäljeoperans grundare och eldsjäl.

I år presenteras också Operafabriken Backstage för att ge publiken möjlighet till insyn i verksamheten kring årets produktion, varvat med tillbakablickar på tidigare produktioner. Detta sker genom videoklipp och intervjuer som kommer att ligga ute på YouTube.

Ödets makt, som framförs på italienska, får premiär på Ystad Teater den 13 augusti. I rollistan återfinns: Igor Stroin (Don Alvaro), Alexander Polkovnikov (Don Carlo di Vargas), Leena Malkki (Leonora di Vargas), Josefine Andersson (Preziosilla), Antonio Azpiri (Fra Melitone) och Marko Nykänen (il Marchese di Calatrava och Padre Guardiano).

www.operafabriken.se

Fler Nyheter från OPERA