Barnföreställning inleder årets säsong på Drottningholms Slottsteater

28 feb 2023

Andreas T Olsson har skrivit och spelar huvudrollen i en poetisk fantasi om hav, musik och längtan efter äventyr.

Skol- och familjeföreställningen Hum hum Hume kretsar kring Tobias Hume, en skotsk soldat och sjökapten som hamnade i Sverige i slutet av 1500-talet och blev vän med den svenske kungen. Han var också musiker och kompositör som på resorna genom Europa ständigt bar sitt kära instrument – en viola da gamba.

Idén till Hum hum Hume kommer från cellisten och viola da gambaspelaren Mime Brinkmann. Hon har också valt ut musiken till föreställningen – musikpärlor från 1600-talet. Musikerna Elin GabrielssonCatalina Langborn och Olof Ander medverkar tillsammans med Mime Brinkmann. Sophie Helsing regisserar och för scenografi och kostymer svarar Christer Nilsson och Anna Kjellsdotter.

Uppsättningen spelas i Déjeunersalongen som skol- och familjeföreställning för 7–10-åringar. Premiär den 3 maj och sedan ges 21 föreställningar till och med den 21 maj.

Uppsättningen har gjorts möjlig med stöd från Stiftelsen Signatur och Jacob Wallenbergs stiftelse, Särskilda fonden.

Sören Tranberg

Prenumerera för att läsa mer!

Detta är bara ett utdrag ur tidskriften. För att läsa hela, starta en prenumeration genom att klicka på knappen nedan. Om du redan har en prenumeration kan du gå till vårt digitala arkiv för att läsa numret i sin helhet. 

Share This