Nyheter

Wermland Opera spelar musikalen Flowers for Mrs Harris och Eugen Onegin nästa säsong

Wermland Opera. Karlstad Teater invigdes 1893. Ansvarig arkitekt var Axel Anderberg.

I Karlstad inleder man nästa säsong med Nordenpremiären på Flowers for Mrs Harris. Musikalen, av Richard Taylor och Rachel Wagstaff, är baserad på den amerikanske författaren Paul Gallicos roman Mrs. Harris Goes to Paris från 1958. När boken gavs ut i Storbritannien fick den titeln Flowers for Mrs Harris. Historien har filmatiserats flera gånger. Mest känd är tv-versionen från 1992 med Angela Lansbury i huvudrollen samt den senaste filmatiseringen med Lesley Manville från 2022.

I Karlstad regisserar Niklas Riesbeck, som tidigare har regisserat Titanic – the Musical på Wermland Opera. I titelrollen ses Cecilie Nerfont Thorgersen. I några av de övriga rollerna återfinns Christer Nerfont, Karolin Funke och Martyna Lisowska. Dirigent är Jonas Nydesjö som också svarar för orkestreringen. Alternerande dirigent är Gudrun Dahlkvist. Lucy Osborne svarar för scenografin, medan Nina Sandström är kostymdesigner.

Nordenpremiären äger rum den 19 september och sedan spelas musikalen fram till den 31 december.

Säsongens stora operapremiär blir Pjotr Tjajkovskijs Eugen Onegin. Titelrollen görs av Anton Ljungqvist. I övriga roller: Sabina Bisholt (Tatjana), Joel Annmo (Lenskij), Rebecca Fjällsby (Olga), Trond Gudevold (Gremin), AnnLouice Lögdlund (Larina) och Ingrid Tobiasson (Filipjevna).

Stina Ancker regisserar medan, Kajsa Larsson ansvarar för både scenografi och kostym. Roland Klüttig, som är gästdirigent och konstnärlig rådgivare vid Wermland Opera, dirigerar nu den första Tjajkovskijoperan som spelas på teatern vid Klarälven. Eugen Onegin ges i Lasse Zilliacus översättning. Spelperiod: 22 februari till 5 april 2025.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA