Nyheter

Katarina Karnéus erhåller Lunds studentsångares solistpris 2024

Katarina Karnéus.

Hovsångaren och mezzosopranen Katarina Karnéus tilldelas Lunds studentsångarförenings solistpris på 150 000 kronor. Priset, som är ett av Sveriges största musikaliska utmärkelse, kommer att delas ut i Universitetsaulan i Lund vid studentsångarnas solistkonsert den 26 oktober, där Karnéus kommer att medverka som solist.

Prismotiveringen: ”En mycket välförtjänt pristagare som har en karriär inom såväl opera som romanssång och kammarmusik och som fört svensk sångtradition ut till de mest prestigefyllda scenerna världen över.”

Lunds studentsångarförenings solistpris instiftades 2006 av Tetra Laval inför körens 175-årsjubileum. Priset utdelas årligen till en framstående svensk sångare eller musiker.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA