Nyheter

Frida Engström ny konstnärlig ledare för Läckö slottsopera

Frida Engström. Foto: Daniel Strandroth.

Frida Engström efterträder Catarina Gnosspelius, som under sexton år varit ansvarig för opera och scenkonst på Läckö slott. Gnosspelius går vidare och blir konstnärlig ledare för Vadstena-Akademien.

Frida Engström är i grunden operasångare. Hon har haft en rad solistuppdrag på Göteborgsoperan, Malmö Opera och Wermland Opera i Karlstad. På Läckö har hon bland annat sjungit Sara Videbäck i Daniel Fjellströms opera Det går an och Susanna i Figaros bröllop. Under flera år har Engström arbetat vid sidan om Catarina Gnosspelius i produktionsteamet. I fjol var hon producent för Verdioperan Macbeth, som Gnosspelius regisserade.

Frida Engström, som bor i Lidköping, tillträder sin tjänst den 12 augusti. Innan dess ska hon och Catarina Gnosspelius rigga allt inför sommarens opera, Rossinis La Gazzetta. Biljetter till de fjorton föreställningarna säljs redan nu.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA