Nyheter

Operafabriken ger Fidelio på Lokstallarna i Malmö

Operafabrikens konstnärlige ledare Leena Malkki. Foto: Sverker Berggren

Operafabriken, grundad av sopranen Leena Malkki 2011, är en fristående operagrupp med Malmö som bas. Deras mål är att bredda det befintliga operautbudet genom att lyfta fram mindre spelade verk i ett intimt format.

Operafabriken ingår nu ett samarbete med Matverkstaden på Lokstallarna i Kirseberg, som är en del av Malmös industriella kulturarv. Fidelio regisseras av tenoren Stig Fogh Andersen. Jochen Heibertshausen dirigerar en sinfonietta. Operan sjungs på tyska men med talad dialog på svenska.

I rollerna: Leena Malkki (Leonore), Andreas Warden-Bigom (Florestan), Morten Frank Larsen (Don Pizarro), Sofia Warden-Bigom (Marzelline), Anders Neldeborg (Rocco), Joar Sörensson (Jaquino) och Bartłomiej Sarna (Don Fernando).

Premiär den 1 mars. Därefter ges Fidelio den 3, 5 och 6 mars.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA