Nyheter

Fotografen blir Vadstena-Akademiens 39:e urpremiär

Vadstena Gamla Teater. Foto: Anna Einarsson.

I sommar firar Vadstena-Akademien sitt 60-årsjubileum med att bland annat uruppföra operan Fotografen på Vadstena Gamla Teater. Fotografen är en berättelse om kvinnliga pionjärer under 1800-talets slut och sekelskiftets början. För en kvinna med akademiska ambitioner fanns stora hinder och vissa yrkespositioner var i lag förbehållna mannen. I nya och mindre etablerade professioner fanns dock en chans till arbete.

Musik och fotografi är minnesbilder bortom orden. Fotografiet ett fruset ögonblick du kan studera i detalj. Kanske kunde denna karta över ansiktet hjälpa dig att se vem du egentligen var, särskilt i en tid då sociala regelverk formade den enskildes framtid?

Musiken är komponerad av Anna Einarsson och för librettot svarar Magnus Florin. Patrik Sörling regisserar och Marie Rosenmir dirigerar. För kostym, mask och peruk ansvarar Linda Gonçalves. Ljusdesigner är Kajsa-Sara Hogenlid.

I huvudrollerna: Lovisa Wahlund Ferm som Emma och Viktor Rydén som Herman. I övriga roller: Lotta Bagge, Karin Blom, Emmi Kauppinen och Laura del Sol Oróstica.

Fotografen har urpremiär den 26 juli. Biljettförsäljningen startar den 4 april.

Sören Tranberg
Denna produktion spelas
 
URUPPFÖRANDE

Fotografen

Anna Einarsson
Premiär: 26 jul 2024
26 jul
29 jul
30 jul
1 aug
2 aug
4 aug
5 aug
7 aug
8 aug
10 aug
Fler Nyheter från OPERA