Nyheter

Susanne Rydén ny konserthuschef och vd för Stockholms Konserthusstiftelse och Kungliga Filharmonikerna

Susanne Rydén. Foto: Nadja Sjöström.

Susanne Rydén efterträder Stefan Forsberg, som efter 21 år som mycket framgångsrik konserthuschef valt att pensionera sig sommaren 2024.

Rydén har efter den egna musikerkarriären haft ledande roller i svenskt musikliv. Hon är preses vid Kungliga Musikaliska Akademien samt vd för Musik i Syd sedan 2018. Hon tillträder formellt som konserthuschef i september 2024.

Sopranen Susanne Rydén var som musiker verksam såväl i Sverige som internationellt. År 2011 tilldelades Rydén den kungliga utmärkelsen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser. Hon valdes in som ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien 2007, och sedan 2015 är hon dess preses.

Susanne Rydén tillträder sin tjänst i Stockholms konserthus säsongen 2024/25. Arbetet med överlämningen sker under våren, i nära samarbete med avgående konserthuschefen Stefan Forsberg.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA