Nyheter

Elisabet Strid gör Isolde-debut i Sevilla

Elisabet Strid. Foto: Emelie Kroon

Elisabet Strid internationella karriär går från klarhet till klarhet. Nyligen hade hon en enorm framgång med Chrysothemis i Elektra på Köpenhamnsoperan (se OPERA nr 2/23). Närmast väntar titelrollen i Richard Strauss Salome på Kungliga Operan, nypremiär den 13 maj.

Nästa säsong väntar en rejäl rolldebut med Richard Wagners Isolde. Hon gör sin första Isolde på Teatro la Maestranza i Sevilla. Det blir tre föreställningar under perioden 27 september till 3 oktober 2023.

I månadsskiftet januari/februari 2024 sjunger Strid Leonore i Beethovens Fidelio på Teatro Petruzzelli i Bari. Det blir fyra föreställningar mellan den 26 januari och 1 februari.

Från Italien bär det av till London och där gör Elisabet Strid sin debut på Royal Opera House. Där sjunger hon Senta i Den flygande holländaren mot Bryn Terfel (Holländaren), Stephen Milling (Daland) och Toby Spence (Erik). Sex föreställningar mellan den 29 februari och 16 mars.

Lättast att få se Elisabet Strid som Isolde är om man åker till Köpenhamn och ser Sofia Jupithers nyuppsättning, som har premiär den 18 maj 2024. Där blir det sex tillfällen att få se Strid fram till den 8 juni.

Därpå följer ännu en Tristan och Isolde-uppsättning, nu på Grand Théâtre de Genève. Totalt sex föreställningar mellan den 15 och 29 september 2024.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA