Kommande säsong

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Birgit Nilsson Museum och Birgit Nilsson-dagarna 2023 

Birgit Nilsson.
Birgit Nilsson Museum öppnar för säsongen den 27 juni, och sista öppetdag är den 3 september. Temat för årets utställning går under rubriken Puccini, kärleken och konsten.  Under för- och eftersäsongen (maj–juni och september) tar man emot förbokade större grupper. Museet, med öppettider tisdag−söndag kl. 11–17, är stängt den 12–13 augusti.  Då byggs åter den stora utescenen upp invid museet för att avsluta Birgit Nilsson-dagarna med en stor utomhuskonsert. Men man tjuvstartar redan den 17 maj på Birgits födelsedag som också är kommunal flaggdag. Då hissar kommunalrådet Johan Olsson Swanste...
PRENUMERERA!

Logga in eller bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Du som är prenumerant och har ett konto kan logga in med knappen. Om du vill starta en prenumeration kan du göra det nedan. Registrera dig här om du är prenumerant men inte har ett konto än.

Bli prenumerant för att läsa hela artikeln!

Ditt konto är inte kopplat till en aktiv prenumeration. Klicka här för att koppla ditt konto till din prenumeration, eller välj en prenumerationsform nedan om du inte är prenumerant.

Om du tror att någonting har gått fel, kontakta Flowy rörande din prenumeration på 08-799 62 07 eller tidskriftenopera@flowyinfo.se eller våra tekniker på hemsida@tidskriftenopera.se.

Papper

1 år

525:-

✓ 5 nummer på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

Digitalt

1 månad

39:-

✓ inget på papper

✓ fullt uppdaterad digitalt

✓ full historik digitalt

 

Birgit Nilsson Museum öppnar för säsongen den 27 juni, och sista öppetdag är den 3 september. Temat för årets utställning går under rubriken Puccini, kärleken och konsten.  Under för- och eftersäsongen (maj–juni och september) tar man emot förbokade större grupper. Museet, med öppettider tisdag−söndag kl. 11–17, är stängt den 12–13 augusti. 

Då byggs åter den stora utescenen upp invid museet för att avsluta Birgit Nilsson-dagarna med en stor utomhuskonsert. Men man tjuvstartar redan den 17 maj på Birgits födelsedag som också är kommunal flaggdag. Då hissar kommunalrådet Johan Olsson Swanstein flaggan för Birgit, som skulle ha fyllt 105 år. För dem som vill fira Birgit på plats har museet öppet hus kl. 11–15 med fri entré till årets utställning. 

På födelsedagen offentliggörs också årets Birgit Nilsson-stipendiat. I år är det 50 år sedan Birgit Nilsson delade ut sitt första stipendium, då på Malmö Stadsteater (numera Malmö Opera). Utdelningen av stipendiet äger rum vid en konsert i Västra Karups kyrka den 11 augusti, inom ramen för Birgit Nilsson-dagarna den 6–12 augusti. 

Veckan inleds med en mästarklass och en konsert med konsert- och romansrepertoar under ledning av hovsångerskan Anne Sofie von Otter. Dagarna avslutas med Tosca in concert, Puccinis opera i en stor utomhusföreställning i anslutning till Birgit Nilsson Museum. 

Förutom internationella toppnamn som Joyce El-Khoury, Michael Fabiano och hovsångaren och Birgit Nilsson-stipendiaten John Lundgren, medverkar också Anton Ljungqvist, Fredrik Zetterström, även han Birgit Nilsson-stipendiat, Rickard Söderberg och Anders Lorentzson. Pier Giorgio Morandi dirigerar detta konsertframförande med Helsingborgs Symfoniorkester och hundra körsångare från Bjäre kyrkokörer och Helsingborgs Konserthuskör. 

Sören Tranberg 

Fler Kommande säsong från OPERA

Kommande säsong

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

25 juni 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Spelåret 2023/24
Malmö Opera, Folkoperan, Den Norske Opera, Wiener Staatsoper och Det Kongelige Teater.

Läs mer

Kommande säsong

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

7 maj 2023

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Spelåret 2023/24
GöteborgsOperan, Norrlandsoperan och Wermland Operas kommande säsong under 2023/2024 bjuder på barock, några klassiker och en rejäl satsning på nyskrivet.

Läs mer

Kommande säsong

Detta är en låst artikel, men som inloggad prenumerant kan du läsa den!

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

22 november 2022

Logga in eller prenumerera för att läsa hela artikeln.

Kungliga Operan 250 år
Temat för jubileumsåret 2023 är ”dåtid, nutid och framtid”, det inleds den 18 januari för att fira den första operan på svenska språket för 250 år sedan.

Läs mer

Kommande säsong

29 juni 2020

Inställda operafestivaler och sommarverksamheter
Under våren har alla operahus ställt in sina verksamheter. Gradvis har nu många europeiska länder släppt på restriktioner och karantänsbestämmelser. Men trots det blir merparten av sommarens operaevenemang ändå inte av.

Läs mer