Nyheter

Åland Opera Festival spelar två operor i sommar

Dan Karlström festivalledare för Åland Opera Festival. Foto: Marcus Boman.

Åland Opera Festival grundades 2021 och efter de två senaste åren med konserter producerar man i sommar två operor. Tosca framförs på den Stora scenen på utomhusscenen vid Stallhagen med 650 platser den 4 och 5 augusti.

Uruppförandet av kammaroperan Orlando, som komponerats av Johanna Almark och bygger på Virginia Woolfs bok, spelas på geodesiska domen som har 130 platser. Orlando, som är komponerad för sju musiker och en sångare, spelas den 3 och 6 augusti.

I Tosca sjunger Magdalena Hinterdobler titelrollen, festivalledaren Dan Karlström är Cavaradossi och Tuomas Pursio gör Scarpia. För regin svarar Juulia Tapola. Jonas Rannila dirigerar Ålands Festspelorkester.

Sören Tranberg

www.opera.ax

Fler Nyheter från OPERA