Nyheter

Opera på Österbybruk spelar Dido och Aenaes i sommar

Mathilda Bryngelsson. Foto: Emelie Kroon.

Opera på Österbybruk sätter upp Henry Purcells Dido och Aeneas. Uppsättningen regisseras av Susanna Reuter. Rollen som Dido görs av mezzosopranen Mathilda Bryngelsson, som är en ny bekantskap för Österbybrukspubliken. Aenaes sjungs av Joseph Mossop och Alexandra Linde gestaltar Didos förtrogna, Belinda. Kostymdesigner är Gabriella Wetter-Burman. Dirigenten Niklas Tamm leder Österbybruks operakör och orkester.

Dido och Aeneas framförs med en rekonstruktion av den förlorade prologen, där Nahum Tates libretto kompletteras med musik ur flera av Purcells andra mästerverk, som King Arthur, The Fairy Queen och Birthday Ode for Queen Mary.

Premiären på Dido och Aeneas äger rum den 6 juli och sedan följer ytterligare två föreställningar den 8 och 9 juli. Biljetterna släpps preliminärt i mars.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA