Nyheter

Bengt Hall gör comeback som tillfällig chef för Malmö Opera

Bengt Hall. Foto: Charlotte T Strömwall/Malmö Opera.

Bengt Hall slutade visserligen som chef för Malmö Opera 2017. Men nu är han tillbaka som tillförordnad vd och konstnärlig ledare för teatern. Han tillträder sitt nya uppdrag den 1 mars.

Nyligen beslöt styrelsen för Malmö Opera om ett omtag i rekryteringen av en ny vd och konstnärlig ledare. Carina Ostrander har sedan Michael Bojesen förlorade styrelsens förtroende och avgick i april förra året agerat som tillfällig vd. Det som var tänkt att vara ett kort förordnande har dragit ut på tiden och Ostrander har därför bett styrelsen om att bli entledigad från posten. Hon har suttit på tre stolar – tillförordnad vd, administrativ chef och chef för Publikutvecklingsavdelningen – och vill nu fokusera på det senare uppdraget.

Bengt Hall var chef för Malmö Opera 2009–2017. Han har också varit chef för Kungliga Operan i Stockholm 1996–2004 samt kulturdirektör i Malmö 2004–2009. Sedan ett antal år är han knuten till Birgit Nilsson-museet och arbetar bland annat med Birgit Nilsson-konserterna i Svenstad, Båstad.

Halls huvudsakliga uppgift blir att underhålla det dagliga arbetet och den långsiktiga planeringen tills en ny vd och konstnärlig ledare är utsedd och kan ta över.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA