Nyheter

Stipendier till Sofie Asplund och Elin Rombo

Elin Rombo. Foto: Peter Knutson.

Kungliga Operans publikförening OperaVännernas stipendium för året 2022 har tilldelats sopranen Sofie Asplund som får 50 000 kronor. Och Richard Brodins stipendium, som förvaltas av OperaVännerna, har tilldelats sopranen tillika hovsångerskan Elin Rombo som får 70 000 kronor.

Stipendierna delades ut vid OperaVännernas traditionella lunch söndagen den 22 januari i Odd Fellows lokaler i Stockholm. Föreningen firar nämligen med en årligen återkommande lunch minnet av Kungliga Operans första föreställning på svenska språket, som ju ägde rum i Bollhuset på Slottsbacken den 18 januari 1773. Vid lunchen gladde de båda sopranerna, som presenterades av hovsångerskan Lena Nordin, de cirka 140 lunchgästerna med var sitt sångframträdande till ackompanjemang av Michael Engström.

Hans L Beeck

Fler Nyheter från OPERA