Nyheter

Lilli Paasikivi ny chef för festspelen i Bregenz

Lilli Paasikivi.

Operachefen för Finlands nationalopera Lilli Paasikivi har utsetts till konstnärlig chef för festspelen i Bregenz. Hon lämnar sitt chefskap i Helsingfors efter tio år i sommar och tillträder i Bregenz den 1 oktober 2024. Den årliga sommarfestivalen i Bregenz arrangeras bland på den flytande scenen, Seebühne vid Bodensjöns östra strand, med plats för 7 000 åskådare. Festivalen grundades 1946 strax efter andra världskrigets slut.

Lilli Passikivi kommer att svara för sin första festival 2025 och hennes kontrakt löper till och med 2029. Britten Thomas de Mallet Burgess, chef för operan på Nya Zeeland, tar över som konstnärlig chef för Finlands nationalopera efter Paasikivi. Han tillträder i augusti.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA