Nyheter

Johanna Wallroth är årets Martin Öhman-stipendiat

Johanna Wallroth. Foto: Amélie Chapalain.

Styrelsen för Stockholms Studentsångarförbunds Stiftelse för Stipendier har beslutat att utse sopranen Johanna Wallroth till 2022 års mottagare av Martin Öhman-stipendiet. Stipendiet som delas ut vart tredje år är på 50 000 kronor. Juryns motivering:

”Detta är en sångerska med teknisk perfektion och en förstklassig musikalitet, som med fullfjädrad kvalitet och samtidigt en skönhet och personlighet i rösten, fick juryn att imponeras stort.”

Utdelningen av stipendiet kommer att ske i samband med Stockholms Studentsångares och Stockholms Akademiska Damkörs gemensamma höstkonsert i Gustaf Vasa kyrka den 12 november, där Johanna Wallroth medverkar som solist i Johannes Brahms Ein deutsches Requiem.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA