Nyheter

Johanna Nylund får 2022 års operastipendium från Barbro Saléns Stiftelse

Johanna Nylund.

Den finländska sopranen Johanna Nylund tilldelas i år stipendiet för unga sångare från Barbro Saléns Stiftelse. Stipendiet är på 200 000 kronor och ska användas för fortsatta studier, gärna utomlands.

Nylund är utbildad vid Musikkonservatoriet i Köpenhamn och Stockholms konstnärliga högskola. Utdelningen av stipendiet skedde vid nypremiären på Aida den 22 april på Kungliga Operan.

Stipendienämndens motivering:

”Sångarglädje, musikalitet och känsla för texten, parad med en tät, vacker och fullständigt naturlig klang gör Johanna Nylund till en mycket intressant sångerska. Det finns något så självklart i hennes framtoning att man glömmer att sång kan vara svårt. Allt detta gör Johanna Nylund till vår stipendiat 2022.”

Fler Nyheter från OPERA