Nyheter

Lars Petter Hagen ny chef för Festspelen i Bergen

Lars Petter Hagen. Foto: Victoria Stevens.

Kompositören Lars Petter Hagen (f. 1975) tillträder som chef för Festspelen i Bergen den 1 maj i år. Kontraktet  löper på fyra år. Hagen har tidigare bland annat varit chef för Oslo Philharmonic Orchestra och för Ultima Oslo Contemporary Music Festival, the New Musikk Company och Nordic Music Days.

Hagen har komponerat verk för flera av världens ledande symfoniorkestrar. Han har vunnit Arne Nordheims kompositionspris och fått två norska Grammy Awards.

Att leda festspelen i Bergen är ett av det mest prestigefyllda chefskap man kan ha i Norge i en landets främsta kulturinstitutioner. Årets upplaga av festspelen i Bergen är det sjuttionde i ordningen och äger rum mellan den 25 maj och 8 juni, där det bjuds på ett fyrtiotal program.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA