Nyheter

Matthias Schulz blir ny operachef i Zürich 2025

Matthias Schulz Foto: Andrin Fretz

Matthias Schulz är född i Bad Reichhall i Bayern 1977. Han är utbildad till både pianist och jurist. Han inledde sin karriär vid konserthuset i Dortmund. Från 2004 var han projektledare för operaprojektet ”Mozart 22” vid Salzburgfestspelen. Därefter var han under åren 2005 till 2009 ansvarig konsertverksamheten liksom för planeringen vid Salzburgfestspelen.

År 2012 övertog han ledningen, både konstnärligt och ekonomiskt, för Stiftung Mozarteum i Salzburg. I juni 2016 utsågs Matthias Schulz till operachef för Staatsoper Unter den Linden i Berlin. Den tjänsten kommer han att inneha till 2024. Han tillträder som operachef för Zürichoperan den 1 augusti 2025 och han efterträder regissören Andreas Homoki, som har varit chef konstnärlig chef sedan 2012.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA