Nyheter

Opera på Skäret spelar Maskeradbalen i sommar

Opera på Skäret.

 

När Opera på Skäret sätter upp Maskeradbalen i sommar så utgår man från librettisten Antonio Sommas original. Verdioperan sjungs på italienska med svensk textmaskinsöversättning. Svenska Kammarorkestern spelar under ledning av den italienske dirigenten Lorenzo Coladonato. Solisterna kommer att meddelas senare. Maskeradbalen ges tolv gånger mellan den 30 juli och 28 augusti 2022. Premiärbiljetterna släpps den 1 november.

Två somrar i rad har Opera på Skäret tvingats ställa in sin planerade uppsättning av Puccinis Turandot. Den kommer i stället att spelas någon av de närmaste säsongerna. Opera på Skärets senaste uppsättning var Trollflöjten 2019, som sågs av 10 600 personer.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA