Nyheter

Helena de Waal ny konstnärlig ledare för Kamraterna

Dan Turdén och Helena de Waal.

Helena de Waal efterträder en av grundarna till den fria operagruppen Kamraterna, Dan Turdén, som nyligen blivit konstnärlig ledare för Norrlandsoperan i Umeå. Hon har studerat klassisk sång och opera vid både Mälardalens Högskola i Västerås och Operastudion i Stockholm. År 2019 tog hon en kandidatexamen vid Handelshögskolan i Stockholm i Business & Economics. Utöver sitt arbete som administrativ ledare på Lilla Akademien i Stockholm har även Helena de Waal varit kassör och styrelsemedlem i Kamraterna.

Kamraternas produktioner för 2022 är redan lagda, men från och med 2023 kommer den nya konstnärliga ledaren kunna sätta sin prägel på kommande uppsättningar och aktiviteter. Närmast presenterar Kamraterna Idomene0s av Wolfgang Amadeus Mozart och text av Roland Schimmelpfenning, i samarbete med Rebaroque, gästspel på Folkoperan med premiär den 11 december. Sommaren 2022 svarar Kamraterna för Sverigepremiären på Philip Glass dansopera Les Enfants Terribles  (De förskräckliga barnen) i regi av Dan Turdén.

Sören Tranberg

Fler Nyheter från OPERA